INFORMATIE & INSPIRATIE OVER (VEGAN) COSMETICA & LIFESTYLE

Monique Schoofs
Monique Schoofs

Auteur | Eigenaar BE VEGAN

Nieuwste artikelen:

Wat maakt gezichtsreinigers niet-vegan?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest

Je wordt er bijna moedeloos van, zoveel dierlijke ingrediënten die verstopt zitten in cosmetica. Zo ook in gezichtsreinigers. Tijd om eens uit te pluizen welke niet-vegan ingrediënten dat zijn en waarom ze worden toegevoegd. Kortom, wat maakt gezichtsreinigers niet-vegan? En, kan het ook anders?

Het gaat om deze niet-vegan ingrediënten: 

1 Schildpadolie

Sommige zepen bevatten zelfs schildpadolie. Dit dierlijke olie wordt verzameld uit de spieren en geslachtsdelen van zeeschildpadden. Hoewel schildpadolie geen veelvoorkomend zee ingrediënt is, is het effectief en goedkoop en wordt en die reden nog toegevoegd.  

2 Stearinezuur

Stearinezuur is een vetzuur van plantaardige of dierlijke oorsprong. Wanneer het van dierlijke oorsprong is is het afkomstig van het vet van koeien, varkens, schapen en zelfs honden en katten, wordt toegevoegd omdat crèmes en lotions steviger te maken. 

Vegan alternatieven hiervoor zijn bijvoorbeeld vetten uit kokosnoot, cacaoboter en sheaboter. 

3 Sodium tallowate

Sodium tallowate is een combinatie van loog en dierlijk vet. Om het wat simpeler uit te drukken is dit ingrediënten niets anders dan verzeept rundvet. Dit ingrediënten, evenals talg, wordt nog vaak gebruikt in gezichtsreinigers. Sodium tallowate wordt toegevoegd omdat ze de huid reinigt. 

4 Talg

Talg is dierlijk vet dat je in heel veel cosmeticaproducten tegenkomt. Het is een vettige substantie dat wordt toegevoegd omdat het vochtvasthoudend is.

 Plantaardige alternatieven voor talg zijn onder andere: sheaboter, jojobae-olie en arganolie. 

Het houdt niet op, niet vanzelf

Kies vanaf nu voor vegan gezichtsreinigers! Die overigens ook weer een aantal bijkomende voordelen hebben. Zo zijn ze beter voor de gevoelige huid, dier en milieu. Shop ze!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS e-book

>> dierlijke ingrediënten verstopt in cosmetica

Laat je mailadres achter en ontvang het gratis e-book direct in je mailbox!