INFORMATIE & INSPIRATIE OVER (VEGAN) COSMETICA & LIFESTYLE

Monique Schoofs
Monique Schoofs

Auteur | Eigenaar BE VEGAN

Nieuwste artikelen:

14 voordelen van vegan cosmetica

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest

Wat werkt wel en wat niet? Krijg ik een allergische reactie? Dat vraag je je toch af als je een nieuw cosmeticaproduct gaat gebruiken. De vraag of je kiest voor vegan of niet vegan cosmetica wordt nog niet zo vaak gesteld. Terwijl de verschillen behoorlijk zijn. Tijd voor een beetje bijscholing. Wat die 14 verschillen en voordelen zijn lees je hier.

 

1. Minder ingrediënten

De lijst aan ingrediënten bij vegan cosmetica is beduidend minder lang. En, des te minder je op je gezicht smeert, des te beter voor de conditie van je huid.

 

2. Anti-aging wonder

De truck voor minder rimpels is geen fancy chemisch goedje. Maar simpelweg een goede vochtgehalte en voldoende vitamines. Hiervoor zijn oliën en vegan producten perfect voor.

 

3. Dierproefvrij

De meeste vegan merken zijn tegen het testen op dieren. En wat is er fijner dan om te weten dat er geen dierenleed heeft plaatsgevonden voor jouw mascara’tje? 

 

4. Beter voor de planeet

Heb jij een vegan leefstijl dan help je de planeet enorm. Volgens het rapport uit 2010 heeft de veehouderij, en alles wat daarmee gepaard gaat, de grootste invloed op de klimaatverandering. Kies je voor vegan cosmetica dan draag je bij aan een gezondere planeet.

 

5. Nog beter voor je huid

Veel dierlijke ingrediënten die je vind in cosmetica zijn schadelijk voor je huid. De bekendste en meest schadelijke is lanoline. Dit ingrediënt is afkomstig uit schapenwol en heeft geen voordelen voor je huid. 

 

6. Geen droge huid meer

Die droge huid verdwijnt zodra je vegan verzorgingsproducten gaat gebruiken. Deze bevatten over het algemeen namelijk veel meer water.

 

7. Geschikt voor de gevoelige huid

Heb je een gevoelige huid? Twijfel dan niet langer en kies voor vegan cosmetica. Omdat er minder ingrediënten inzetten en natuurlijke ingrediënten veel voordelen hebben, raakt je huid minder geïrriteerd. Voeg bijvoorbeeld een gezichtsolie toe aan je beauty routine.

 

8. Minder vette huid

Ook met een vette huid kun je terecht bij vegan cosmetica. Plantaardige ingrediënten werken super hydraterend voor je huid en, geloof het of niet, die hydratatie zorgt voor een vermindering aan vettigheid.

 

9. Veel vitamines

Veel vegan producten bevatten een hoog gehalte aan vitamines. Afhankelijk van welke vitamine het betreft remt het het huidverouderingsproces af, vermindert het wallen en acne, en zorgt voor een gezonde glow. 

 

10. Minder chemicaliën

Verminder het aantal chemicaliën dat je smeert op je gezicht en houd je lichaam van binnen net zo gezond als de buitenzijde. We weten dat de kans dat natuurlijke ingrediënten slecht zijn voor ons erg klein is. Bij chemicaliën kunnen we daar niet zo zeker van zijn. 

 

11. Geen dierenleed

Je verbetert de conditie van je huid zonder dat daar dieren en dierenleed aan te pas komt.

 

12. Weten wat je smeert

Weten wat je écht op je gezicht smeert en wat in je huid trekt, kan je veel rust geven. Weg met die rommel. Hallo overzichtelijk en natuurlijk. Zo’n overzichtelijke ingrediëntenlijst met natuurlijke producten is dan toch wel prettig.

 

13. Allergieën 

Allergieën zijn niet zo’n grote issue bij vegan cosmetica. De kans op een allergische reactie is minder groot door de natuurlijke ingrediënten. Tip: test het product altijd even op je pols voordat j het op je gezicht smeert. Better safe than sorry.

 

14. Je ‘spaart’ dierenlevens!

Het allerbelangrijkste.. je ‘spaart’ dierenlevens. Dat alleen al zou toch reden genoeg moeten zijn om te switchen naar vegan cosmetica? 

 

Bij vegan cosmetica en verzorgingsproducten kun je denken aan deze producten. Wil je meer zien? Check de BE VEGAN shop!

natuurlijke parfum    natuurlijke oogschaduw

salt of the earth vegan deo    vegan nagellak

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS e-book

>> dierlijke ingrediënten verstopt in cosmetica

Laat je mailadres achter en ontvang het gratis e-book direct in je mailbox!