INFORMATIE & INSPIRATIE OVER (VEGAN) COSMETICA & LIFESTYLE

Monique Schoofs
Monique Schoofs

Auteur | Eigenaar BE VEGAN

Nieuwste artikelen:

Krijg je lippen in topconditie met 3 tips

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest

Je wordt wakker uit een fijne droom en rekt je uit, gaapt nog een keer… AUW! Droge gebarsten lippen! Scheurtjes en velletjes. Echt een fijn gezicht is het niet. Zeker niet als je er lipstick overheen smeert. Wil jij je lippen weer in topconditie krijgen zodat ze lekker zacht aanvoelen als jij je minnaar kust? Of gewoon omdat die lipstick dan wél mooi staat? Check dan deze 3 simeple tips en ontdek waarom vegan lipverzorging een milieuvriendelijkere oplossing is. 

Waarom barsten mijn lippen als het droger en kouder wordt?

Niet iedereen heeft talgkliertjes in de lippen. In sommige gevallen heb je er slechts een paar. Daardoor lukt het je niet om je lippen voldoende gehydrateerd te houden, zodra het droger en kouder wordt. In talg zit bovendien vitamine E. Vitamine E remt huidveroudering. Om daar nog een schepje bovenop te doen, hebben je lippen, in tegenstelling tot de rest van het lichaam, geen hoornlaag. Die hoornlaag is weer nodig om je huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ook voor zonlicht zijn je lippen kwetsbaar, aangezien er geen melanine zit in je lippen. Door deze optelsom ligt huidveroudering en huidkanker op de loer. Je lippen hebben dus wat extra hulp en verzorging nodig. Met deze 3 simpele tips help je ze in topconditie te krijgen en houden. 

Tip 1: smeren, smeren en nog eens smeren

Smeer je lippen elke dag in met een lipbalsem en doe dit tijdens de winter meerdere malen per dag.

Ben je bang dat lipbalsem verslavend werkt? Mijd dan producten met parfum, mint, eucalyptus of andere irriterende bestanddelen, zoals bergamot, tea tree olie en ylang ylang.

Tip 2: gebruik een SPF op je lippen

Zit dit niet in je lippenstift op lipbalsem, gebruik daar dan een apart product voor.  Lipbalsem heeft over het algemeen een relatief lage spf. Een hoge spf zorgt voor een stroeve en witte-waas-achterlaatende substantie. Dat is dan weer niet fijn én niet mooi. 

Tip 3: scrub je lippen niet!

Daarmee beschadig je namelijk de huid gemakkelijk, waardoor je in een vicieuze cirkel belandt. Daar schiet je dus niks mee op. Heb je toch last van velletjes en irriteren ze je? Smeer dan een beetje lipbalsem op de lippen en wrijf de velletjes er zachtjes af met behulp van een washandje. Zijn de velletjes verdwenen? Sluit dan af met nog een laagje lipbalsem. 

Neem je deze tips in acht, dan zijn je lippen weer om te zoenen!

hond-cruelty-free-beauty

Cruelty free lipverzorging

En wil je terwijl dat je je lippen in topconditie houdt, het milieu en de dieren ook sparen? Denk dan eens aan vegan lipverzorging. Vegan lipverzorging:

  • bevat geen dierlijke ingrediënten
  • is niet op dieren getest; dat geldt voor zowel het eindproduct als de afzonderlijke ingrediënten. 

Dat het beter is voor dierenwelzijn spreekt voor zich, want er komen simpelweg geen dieren aan te pas bij vegan cosmetica. Waarom het ook beter is voor het milieu blijkt soms nog wat vaag, dus ik leg het je uit.

Vegan lipverzorging is milieuvriendelijker

De vee-industrie is vervuilend. Extreem vervuilend. Sterker nog, de vee-industrie is de grootste veroorzaker van de stijging van broeikasgassen en dus klimaatverandering. Wereldwijd is 18% van de door mensen veroorzaakte broeikasgassen te verwijten aan veeteelt. Terwijl de transportsector ‘slechts’ verantwoordelijk is voor 13% (FAO, 2006).

De rekensom is simpel. Door te kiezen voor een product dat vrij is van dierlijke ingrediënten, maak je automatisch een milieuvriendelijkere keuze. Lees meer

Houd je lippen in topconditie met vegan lipbalsem

Deze vegan lipbalsem van Benecos hydrateert, beschermt en voedt je lippen. Althans, daar zorgen de biologische ingrediënten olijfolie en cacaoboter voor. Bovendien is de lipbalsem verrijkt met vitamine E, jojoba olie en sheaboter. Dus, die droge lippen met velletjes zijn verleden tijd! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS e-book

>> dierlijke ingrediënten verstopt in cosmetica

Laat je mailadres achter en ontvang het gratis e-book direct in je mailbox!