INFORMATIE & INSPIRATIE OVER (VEGAN) COSMETICA & LIFESTYLE

Monique Schoofs
Monique Schoofs

Auteur | Eigenaar BE VEGAN

Nieuwste artikelen:

Vegan havermout: recept

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest

De hele dag werken, ploeteren, nadenken, zowel mijn lichaam als geest aan de gang houden, werkt voor mij toch het best met een zware maaltijd in de buik, vroeg op de dag om precies te zijn. Dan weet ik zeker dat ik de hele dag energiek doorkom. Dit vegan havermout recept zorgt daarvoor; eenvoudig te maken en uiterst voedzaam!

vegan-havermout-recept

1, 2, 3: test

Toen ik een plantaardig dieet introduceerde bij mijzelf begon ook de testfase. Allereerst, wat kun je allemaal eten als vegan, maar ook: wat eet je als ontbijt, lunch en diner? Zo at ik eerst altijd plantaardige yoghurt in de ochtend, gevolgd door havermout in de middag, een vegan middagsnack en avondeten. Tijdens deze testfase dacht ik, ik doe eens gek, en draaide de plantaardige yoghurt en havermout om. Ik begon de dag dus met een stevigere maaltijd. Het resultaat was super – ik heb langer een verzadigd gevoel en heb minder tot geen cravings tussendoor. Dus dat houd ik lekker zo!

Nu wil je vast weten hoe je het maakt… Het recept is als volgt: 

Wat heb je nodig?

Heb je deze basisingrediënten in huis, dan kun je de hele week los met je havermout.

 • Kopje havermout
 • Handje walnoten (andere noten kan ook)
 • Havermelk (of andere plantaardige melk of water)
 • Kaneelpoeder
 • Fruit als topping; ik gebruikte 1 banaan en handje blauwe bessen
 • Optioneel: agavesiroop
 • Blender 

En zo maak je het

Ja, voor dit prakje heb je een blender nodig. Dat maakt deze overnight oat wat anders, dan anders. Maar wel heel lekker én voedzaam. Het vegan havermout recept is als volgt:

 1. Plaats de avond vooraf de havermout in een koffiekopje tot net onder de rand en vul deze aan met havermelk, zodat alle vlokken nat worden. Plaats de walnoten in een ander koffiekopje en vul deze ook aan met havermelk, zodat de noten allemaal onder water staan. Zet beiden koffiekopjes in de koelkast en geniet van je nachtrust ☺ 
 2. Pak de volgende ochtend de blender erbij en gooi de inhoud van de twee kopjes in de blender. Gooi er wat kaneelpoeder overheen; ben niet te zuinig. Houd je van zoet, vul het prakje dan aan met een klein beetje agavesiroop. 
 3. Laat de blender haar werk doen en vermaal de ingrediënten vermalen tot een papje. Vind je het papje te dik? Doe er dan nog een klein beetje havermelk bij. 
 4. Giet het goedje in een kom of in een on-the-go beker, zoals mijn glazen pot, en vul het aan met fruit. Mijn favoriete combi is banaan en blauwe bessen. 

En smullen maar!

Aan de structuur moet je wellicht even wennen, maar ik vind het heerlijk! Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt. Ook als je een gouden combi hebt ontdekt met ander fruit of specerijen, dan hoor ik het graag.

Laatst deelde ik ook het recept voor vegan bananenbrood, wat jou wellicht ook interesseert. Check it out!

Ben je al vegan food fan?

Wist je dan dat make-up vaak niet-vegan is? Wil je van je niet-vegan make-up af en overstappen op vegan cosmetica, kijk dan snel in onze shop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS e-book

>> dierlijke ingrediënten verstopt in cosmetica

Laat je mailadres achter en ontvang het gratis e-book direct in je mailbox!