• gratis verzending vanaf €50,-
  • gratis retourneren
  • 100% natuurlijk, vegan & dierproefvrij
No products in the cart.
Monique Schoofs
Monique Schoofs

Auteur | Eigenaar BE VEGAN

Nieuwste artikelen:

3x waarom je struggled om vegan te blijven

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest

Vegan worden  is niet iets wat je, althans dat geldt voor de meeste, in één keer doet. Het is een serie aan keuzes die je maakt totdat het uiteindelijk een gewoonte word. Net zo lang totdat je vegan blijft en het je leefstijl word.

Hoe kan het dan dat sommige mensen het als moeilijk ervaren om vegan te blijven? En dan doel ik op de mensen die niet van de een op de andere dag vegan worden. Maar kiezen voor een langere transitie-periode. Tot die groep behoor ook ik.

Dit zijn de top 3 redenen die worden gezien als de grootste struggles voor mensen om vegan te blijven.

 

1. Vegan zijn voor je gezondheid

vegan ontbijt soja yoghurt mango papayaVeganisme wint populariteit. En daarom lees je meer en meer over de gezondheidsvoordelen van een plantaardig dieet. Vegan worden vanwege je gezondheid is altijd een goede reden. Althans in mijn ogen. Toch blijken veel mensen hierop uiteindelijk (deels) af te haken. Maar vergelijk het eens met de sportschool. Wie is er dedicated genoeg om 3 tot 4 keer per week te gaan sporten? Of gezond te eten? We hebben altijd dagen waarbij het ons prima af gaat. En dagen waarbij het liefst die hele zak chips leegeten en het bezoekje aan de sportschool overslaan. Herkenbaar? 

Dus, wil je vegan worden vanwege gezondheidsredenen bekijk dan eens een aantal documentaires. En verdiep je nét iets meer in waarom vegan voeding gezonder is. Zet deze documentaires op jouw watch-list bij Netflix:

  • Cowspiracy
  • A plastic ocean
  • Forks over knives

Wanneer je beter begrijpt waarom het gezonder is, zul je zien dat vegan blijven je makkelijker afgaat.

En, kies je ervoor om vegan te eten vanwege je gezondheid? Kies dan wel voor vegan whole food en niet voor vegan junkfood. Dat draagt niet echt bij aan je gezondheid namelijk. Ook al is het vegan. Spreekt voor zich toch?

 

 

2. Je familie snapt er niks van

Dit is misschien nog wel de grootste reden waarom mensen niet vegan blijven. Familie en eten zijn twee dingen die vaak samen gaan. En tja, als je familie dan niet zo enthousiast is over jouw keuze kan dat je het best lastig maken. Vervelend ook om steeds maar ‘die moeilijke’ te zijn ‘die niks lust’. En steeds dezelfde vragen te moeten beantwoorden

Een paar tips:

  • Prep je maaltijden. Kook altijd een beetje extra zodat je porties kun invriezen. Dat komt van pas in dit soort situaties. 
  • Maak vegan maaltijden waarbij je het vlees of vis apart kan toevoegen voor de carnivoren onder ons. Jij eet het zonder, wellicht met stukjes tofu en jouw familie gooit er vlees of vis bij. Iedereen blij. 

 

 

3. Luiheid

moe lui hondEn ja dan is er nog luiheid die ons soms te grazen neemt. Voor je het weet hebben slechte keuzes je twee avonden op rij kip laten eten. En zit je nu aan het broodje ham kaas. 

Als je echt 100% vegan wilt eten vraagt dat vaak toch om iets meer voorbereiding. Het juiste restaurant kiezen of voldoende eten voorbereiden. 

Eet je toch zo nu en dan een klein stukje vlees of vis dan is dat in mijn ogen helemaal niet zo’n ramp. Die keuze is uiteraard aan jezelf. Waar voel jij goed bij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *