INFORMATIE & INSPIRATIE OVER (VEGAN) COSMETICA & LIFESTYLE

Monique Schoofs
Monique Schoofs

Auteur | Eigenaar BE VEGAN

Nieuwste artikelen:

Vegan bananenbrood: recept

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest

Ik deel eigenlijk niet zo vaak vegan recepten en schrijf mijn blogs voornamelijk over vegan cosmetica. Maar voor dit vegan bananenbrood recept wil ik toch echt graag met je delen. Het is een persoonlijke favoriet en ik leg je uit waarom!

Waarom dit recept TOP is

Dit vegan bananenbrood recept is:

  • gemakkelijk te maken – als ik het kan, kun jij het ook, geloof me
  • een gezond tussendoortje, dat je een keer maakt, invriest, en een paar dagen van smult
  • mega vullend én super lekker! 

En, ideaal als je een aantal bananen hebt die iets te rijp zijn worden. Niet weggooien dus, maar lekker gebruiken voor dit vegan bananenbrood. Daar zijn ze perfect voor! 

Oké, let’s go… hier is je vegan bananenbrood receptenlijstje…

Wat heb je nodig? 

Voor een vegan bananenbrood waar je ongeveer 10 plakjes uithaalt – die ik per 2 invries -, heb je nodig:

  • 4 rijpe bananen
  • 125 milliliter plantaardige melk, zoals havermelk.
  • 1 theelepel vloeibare kokosolie
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 1 eetlepel chocolade nibs
  • Klein beetje zout
  • Optioneel: suiker

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven op 160°C en zet de brood- of cakevorm klaar met een stuk bakpapier erin.
  2. Pak een grote kom, pel de bananen en pureer ze. Voeg daaraan toe: de plantaardige melk, kokosolie en eventueel suiker, mocht je het willen zoeten. Roer dit even kort door elkaar. 
  3. Voeg dan de bloem toe, het bakpoeder, kaneelpoeder en een klein beetje zout. Meng het geheel goed. Is het nog te dun? Voeg dan wat meer bloem toe. Andersom, als het te dik lijkt, voeg dan nog wat plantaardige melk toe.
  4. Giet ongeveer ¾ in de bakvorm. Aan het laatste beetje dat nu nog in de kom zit, voeg je cacaopoeder en de choco nibs toe en een theelepel plantaardige melk. Roer het nog even goed door en ‘gooi’ het bovenop het eerste deel, dat al in de bakvorm zit. 

Ga je voor een marble look? Draai beide lagen dan even goed door elkaar; eventueel met behulp van een vork. 

  1. Plaats je banenbroodmengsel vervolgens in de oven laat het 1 uur bakken op 160°C, of totdat de bovenkant goudbruin is. Iedere oven is toch net even anders, dus maak je dit recept voor de eerste keer, houd het dan even in de gaten.
vegan-banenbrood-recept

Tover het om tot tussendoortje

Om er vervolgens gedurende de week van te kunnen peuzelen, laat je het vegan banenbrood eerst afkoelen, om het vervolgens in plakken te snijden. Per twee plakken vries ik de stukken in. Zodra mijn werkdag begint, haal ik een portie uit de diepvries die ik vervolgens in mijn handtas stop, op het werk in de koelkast plaats en vervolgens s ’middags lekker oppeuzel. Nom nom nom. Smullen maar!

Heb je het recept gemaakt?

Deel het dan op instagram en tag ons!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS e-book

>> dierlijke ingrediënten verstopt in cosmetica

Laat je mailadres achter en ontvang het gratis e-book direct in je mailbox!