INFORMATIE & INSPIRATIE OVER (VEGAN) COSMETICA & LIFESTYLE

Monique Schoofs
Monique Schoofs

Auteur | Eigenaar BE VEGAN

Nieuwste artikelen:

Stem tegen de plastic soep met elke aankoop bij bevegan.nl 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest

Eerder schreef ik over Dierenleed door plastic soep waarin ik aanstipte dat het plastic probleem serieus is! En dat dieren 100% last hebben van dat rondzwervend plastic omdat ze plastic afval aanzien voor voedsel. En dat terwijl plastic onverteerbaar is. Met als gevolg dat ze:

  • Verstrikt raken of;
  • Stikken in het plastic.

“Wetenschappers schatten dat 1 op de 3 zeeschildpadden en meer dan 50% van de walvissen plastic heeft ingeslikt” (Greenpeace)

Dat moet veranderen!

Gelukkig wordt het probleem van de plastic soep nu breed erkent en maken steeds meer instanties en bedrijven zich sterk om het hoeveelheid plastic terug te dringen en het plasticafval te verwijderen uit de natuur. Denk aan het minimaliseren van plastic flesjes, rietjes en verpakkingsmateriaal. En laten we eerlijk zijn, dat is nodig én alle hulp is nodig.

Ook ik draag daar met BE VEGAN mijn steentje aan mij - en jij dus ook! BE VEGAN steunt het goede doel door bij elke aankoop €0,10 te doneren aan het goede doel. Dit keer staat Greenpeace centraal vanwege haar Plastic Soep Petitie - waar ik uiteraard mijn handtekening voor heb achter gelaten. 

Want: het plastic probleem is groot

“Iedere minuut belandt er een vuilniswagenlading aan plastic afval in de zee”, aldus Greenpeace.

Onze producten zitten massaal verpakt in goedkoop wegwerpplastic en de oceanen zijn daar de dupe van. En dat neemt alleen maar toe als wij als consument niet ingrijpen en onze stem laten horen. Uiteindelijk gaat het om een goede match tussen vraag en aanbod. Wordt onze vraag naar gerecycled plastic, of liever nog geen plastic, groter, dan moeten de (grote) bedrijven wel mee. Zo werkt het ook met vegan eten. Kijk maar naar de supermarkt. Omdat onze vraag naar vegan producten groter is geworden, breidt de vegan afdeling bij supermarkten steeds verder uit. Vraag en aanbod dus.

plastic-walvis-plastic-soep-probleem-nederland

Wat kun jij doen?

  • Teken de petitie van Greenpeace;
  • Kies voor gerecyling in plaats van nieuw plastic en;
  • Shop bij bevegan.nl voor vegan cosmetica en verzorgingsproducten, want wij:
    • steunen Greenpeace bij hun missie om het plasticafval te verminderen en recycling te stimuleren;
    • verzenden de vegan producten die je koopt in de online vegan shop BE VEGAN plasticvrij!

Van 1 juni 2018 tot 1 juli 2019 steunde wij Stichting Wakker Dier! waar wij in juli 2019 onze donatie hebben gedaan. Dat was net als nu: €0,10 per verkocht item.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS e-book

>> dierlijke ingrediënten verstopt in cosmetica

Laat je mailadres achter en ontvang het gratis e-book direct in je mailbox!