3x snelle vegan ontbijtjes

Regelmatige stellen niet-vegans mij de vraag, wat eet jij zoal? Dus waarom dat niet eens te delen via een blog. Het ontbijt is dan toch wel mijn favoriete maaltijd van de dag. Ik sla het dan ook alleen over bij hele hoge uitzondering. 

 

havermout

Havermout met fruit 

Enorme vullend en eenvoudig te maken. Dit recept vraagt slechts minimale voorbereiding de avond voordat je het gaat oppeuzelen. 

Wat je doet:

In de avond pak je een koffie kopje en vult deze met havermout. Deze vul je aan met water of plantaardige melk. Hetzelfde doe je met de een handje walnoten die je in een ander kopje doet. Ook deze vul je met water of plantaardige melk. Beiden zet je een nachtje in de koelkast. 

De volgende ochtend pak je de blender erbij en gooi je de zacht geworden havermout en noten erin. Let op, houd een beetje water van de nootjes apart. Anders wordt het mogelijk te dun. Strooi er nu kaneel of kokosrasp overheen en laat de blender zijn werk doen. Voeg eventueel nog een beetje notenwater toe als je het nog te dik vind. 

Zo, nu giet je het havermoutmengels in een kom of to go bakje en maak je het af met wat fruit. Ik kies vaak voor banaan en rood fruit uit de diepvries. Ook kan het lekker zijn om nog wat noten toe te voegen voor meer verschil in textuur. 

Kortom, wat heb je nodig?

  • 50 gram havermout
  • 150 ml water of plantaardige melk
  • Handje walnoten
  • 1/4e theelepel kaneel of kokosrasp
  • Halve banaan
  • 50 gram diepvriesfruit
  • Blender

 

soja yoghurt

Soja yoghurt met fruit

Dit recept is de simpelste van de drie. En ook erg lekker!

 

Het gaat als volgt:

Je pakt een (to go) bakje of kommetje en kiept de soja yoghurt erin. Zelf vind ik de Mild & Creamy van Alpro ontzettend lekker en gebruik ik vrijwel altijd de kokosvariant. Je garneert het met granola, noten, lijnzaad en fruit. 

Je hebt hiervoor nodig:

  • 300 gram soja yoghurt 
  • 20 gram granola 
  • 5 gram lijnzaad
  • 20 gram noten
  • 100 gram fruit

 

groene smoothie bowl

Groene smoothiebowl 

Veel combinaties zijn hierbij mogelijk. Probeer er vooral op te letten dat je er niet alleen maar fruit in gooit. Juist de groenten zijn goed voor je en mogen ruim aanwezig zijn. Zij bevatten minder suikers en zijn tegelijkertijd heel voedzaam. Meer groente dan fruit dus. 

 

De groene smoothiebowl op de foto bevat:

  • 1 banaan
  • 2 handjes spinazie
  • 1/3 komkommer
  • 50 gram ananasblokjes
  • Theelepel tarwegras
  • Eventueel crushend walnoten als topping

Hoe doe je dat?

Easy, je gooit eigenlijk alles gewoon samen in de blender en that’s it. Is ‘ie te dik? Doe er dan een beetje water, sap of plantaardige melk bij. En wordt ‘ie te dun? Doe er dan extra spinazie of boerenkool bij. 

Leave a Comment

0
plantaardige voedingvegan chocoladeletter