INFORMATIE & INSPIRATIE OVER (VEGAN) COSMETICA & LIFESTYLE

Monique Schoofs
Monique Schoofs

Auteur | Eigenaar BE VEGAN

Nieuwste artikelen:

Nagellakremover: met of zonder aceton?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest

Dat er aceton in nagellakremover zit, weten we. Dat je ook voor een acetonvrije nagellakremover kunt kiezen, weten we ook. Weet je ook wat het verschil is? Is aceton slecht voor je nagels en kies je liever voor nagellakremover zonder aceton? Of is het allemaal wat overdreven en kun je het prima gebruiken? De hoogste tijd om duidelijkheid te scheppen. 

“Terwijl aceton de nagellak sneller verwijdert, is acetonvrije nagellakremover vriendelijker voor je nagels." Dat is het geheim.

Wat is aceton?

Aceton is een sterk ruikend, organisch vloeibaar oplosmiddel. Het verwijdert de hardnekkigste kleuren. En dat niet alleen. Het laat je nagels bovendien uitgedroogd achter. 

Slaat jouw huid, na het verwijderen van je nagellak met aceton, wit uit? Dan betekent dat, dat je je huidt te veel hebt uitgedroogd. Aceton verwijdert namelijk je vetachtige stoffen uit de nagelplaat die juist zorgen voor een goede vochtbalans. Met aceton help je deze vochtbalans om zeep. Op de vraag: is het allemaal wat overdreven en kun je prima aceton gebruiken? Is het antwoord dus nee; kies liever voor acetonvrij. 

Nagellakremover zonder aceton

Zo’n minder agressieve variant – oftewel een nagellakremover zonder aceton: 

  • droogt je huid niet zo snel uit en
  • maakt je huid niet brozer.

 

Ik stelde de vraag, is het allemaal wat overdreven dat je beter voor een nagellakremover zonder aceton kunt kiezen? Als je het aan mij vraagt niet. Je gezondheid is belangrijk en daar hoort een goede huidverzorging bij. Agressieve middeltjes, in dit geval nagellakremover met aceton, zijn dan niet zo’n goed idee. Zeker als er mildere alternatieven zijn, waarom zou je dan nog kiezen voor de agressievere varianten? Ik zou het wel weten…

Aan de nagellakremover van Glossworks is voedende arganolie en beschermende vitamine E toegevoegd. Wellicht is dat iets voor je?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS e-book

>> dierlijke ingrediënten verstopt in cosmetica

Laat je mailadres achter en ontvang het gratis e-book direct in je mailbox!