• gratis verzending vanaf €50,-
  • gratis retourneren
  • 100% natuurlijk, vegan & dierproefvrij
No products in the cart.
Monique Schoofs
Monique Schoofs

Auteur | Eigenaar BE VEGAN

Nieuwste artikelen:

Make-up kwast: waarom synthetisch beter is dan natuurlijk

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest

Draag je make-up? Dan kun je vast niet zonder een goede make-up kwast. Maar wat werkt nu eigenlijk beter? Een make-up kwast met natuurlijke en dus dierlijke haren? Òf een make-up kwast met synthetische haartjes van nylon, taklon of polyester? Je leest het hier!

 

vegan make-up kwast

1. Vegan

Meer en meer mensen switchen van natuurlijk naar synthetisch als het gaat om make-up kwasten. Simpelweg omdat er bij synthetische haren geen dieren gedood of verminkt worden. Los daarvan brengt het nog een aantal voordelen met zich mee. 

 

2. Hygiënischer 

Allereerst, hygiëne. Synthetische haren zijn hygiënischer dan natuurlijke haren. Natuurlijke haren hebben de eigenschap om vloeibare make-up op te nemen. Kijk maar naar je eigen haar wanneer je er conditioner op smeert. Dat maakt het een stuk minder hygiënisch. Simpelweg omdat het veel lastiger schoon te maken en houden is. Daar komt bij dat synthetisch taklon antibacteriële eigenschappen heeft. Daardoor krijgen bacteriën geen kans om te groeien op de borstelharen.

 

3. Constante kwaliteit

De textuur van de borstelharen blijft overeind bij synthetische haren. Wat gebeurt er namelijk bij natuurlijke borstelharen? Na verloop van tijd worden deze haartjes scherper en puntig. Een make-up kwast met synthetische haren blijft zacht. Ongeacht hoe lang hij al meegaat. Dat maakt het uitermate geschikt om te gebruiken bij het aanbrengen van oogmake-up. De huid rondom je ogen is namelijk erg gevoelig. Een fijne, zachte make-up borstel is dan wel zo prettig.

 

4. Minder verspilling

Diezelfde natuurlijke haren die vloeibare make-up opnemen, zorgen er ook voor dat je make-up verspilt. De make-up wordt geabsorbeerd door de borstelharen wat voor verspilling zorgt. 

 

vegan make-up kwast

5. Geschikt voor de gevoelige huid

Heb je een gevoelige huid? Dan is het mogelijk dat je acne of een huidallergie ontwikkelt na het gebruiken van dierlijke make-up borstels. Een make-up kwast met synthetische haren is dan een geschikt alternatief.

 

 

 

6. Gaat langer mee

Net zoals menselijk haar kan dierenhaar snel breken en na verloop van tijd achteruitgaan. Make-up kwasten met natuurlijk haar zijn daarom sneller aan vervanging toe. 

 

7. Goedkoper

Beiden opties zijn verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. Wel is het zo dat natuurlijke en dus dierlijke make-up kwasten over het algemeen duurder zijn. 

 

 

 

Wil je weten wat je naast make-up kwasten nog in onze shop vind? Nou waar wacht je nog op? 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *