INFORMATIE & INSPIRATIE OVER (VEGAN) COSMETICA & LIFESTYLE

Monique Schoofs
Monique Schoofs

Auteur | Eigenaar BE VEGAN

Nieuwste artikelen:

Hoe vind je jouw ideale dagcrème?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest

Voor veel mensen blijft het lastig om een geschikt huidverzorgingsproduct uit te zoeken. De keuzestress breekt je alleen al uit, als je er aan denkt. Laat staat dat je een keuze moet maken. Hoe vind je jouw ideale dagcrème? Aan de hand van deze 3 tips weet je waar je in het vervolg op moet letten bij jouw zoektocht naar de ideale dagcrème.

Tip 1: zo min mogelijk parfum of alcohol

Ik houd mij veel bezig met de ingrediëntenlijst om uit te spitten wat wel of niet dierlijk is en wat wel of niet natuurlijk is. Als dan zelfs ik soms nog moeite heb met het doorspitten van de ingrediëntenlijst, of INCI lijst, dan snap ik dat jij al helemaal niet weet waar je moet beginnen. 

Tip 1 is daarom ook: gebruik producten met zo min mogelijk parfum of alcohol, omdat dit twee veel voorkomende ingrediënten zijn die vaak huidproblemen veroorzaken. Verre van ideaal dus.  

Staat dit product wel op de ingrediëntenlijst maar helemaal, of ver onderaan, dan is het ook nog acceptabel. Want wist je dat de ingrediënten op volgorde van aandeel in het geheel staan vermeld?

Tip 2: kies voor ingrediënten die écht iets doen

Het net genoemde ingrediënt alcohol is er zo een; die voegt niks toe voor je huid. Terwijl het daar juist om gaat. De vraag is, welke producten doen dat dan wel? 

Goede ingrediënten zijn het allerbelangrijkste en zie ik maar wat graag terug in een gezichtscrème. Denk dan aan ingrediënten met:

 

 

Vitamine C

Vitamine C is een antioxidant dat je huid verbetert en verstevigt, en is essentieel voor de vorming van collageen (bindweefsel). Vitamine C kan bijdragen aan een vermindering van acne en pigmentplekken. Bovendien, beperkt het uv-schade. 

Wel is het belangrijk dat er voldoende Vitamine C in je gezichtscrème zit, minstens 4%, en moet daarom zover mogelijk vooraan de ingrediëntenlijst staan.  

 

Vitamine E

Ook vitamine E is een power ingrediënt dat ervoor zorgt dat je huid minder snel verbrandt, uv-schade beperkt en, in samenwerking met vitamine C, ervoor zorgt dat pigmentvlekken minder worden.  

ideale-dagcreme-vitamine-c-e

Tip 3: zorg dat je gezichtscrème past bij je huidtype

Een open deur en toch noemenswaardig! Wat voor jouw huid ideaal is, werkt weer niet voor je buurvrouw of andersom. Nu zijn er inmiddels voor een grote verscheidenheid aan huidtype gezichtscrèmes beschikbaar; voor de droge huid, de rijpe huid, de gemengde huid, de gevoelige huid, de vette huid, en ga zo maar door. Over het algemeen is dat teveel van het goede. Dat is namelijk de marketing die zijn (goed) werk doet. Wat je moet onthouden is dat bijna alle werkzame ingrediënten zijn zowel geschikt voor een vette als droge huid. 

Voor jouw ideale gezichtscrème zoek je dus crèmes met werkzame stoffen. Hieronder staat waar je nog extra op kunt let bij een gevoelige, vette en droge huid om je ideale dagcrème te vinden. 

Gevoelige huid: kies voor een dagcrème zonder stoffen als glycolzuur en vermijd dierlijke ingrediënten, want die irriteren de huid sneller. 

Vette huid die snel puistjes heeft: vermijd ingrediënten als kokosolie, grapeseed oil en oleyl alcohol. Je kunt beter kiezen voor een dunner product; waar aqua bovenaan staat.

Droge huid: kies voor een dikkere crème. In dit geval, is aqua juist fijn voor je huid.  

Ben je op zoek naar jouw ideale gezichtscrème, rijk aan werkende ingrediënten?

Dan is deze natuurlijke dagcrème voor alle huidtypes wellicht iets voor jou! Heb je een gevoeligere huid, kies dan voor deze dagcrème.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS e-book

>> dierlijke ingrediënten verstopt in cosmetica

Laat je mailadres achter en ontvang het gratis e-book direct in je mailbox!