Mijn missie

Weet wat je smeert, wat goed is voor je huid (en dus je gezondheid). En smeer ALTIJD zonder dierenleed en zo duurzaam mogelijk.

Ik heb deze webshop opgericht omdat ik zelf niet wist waar ik vegan, natuurlijke en duurzame verzorgingsproducten kon kopen. De ingrediëntenlijsten zijn bijzonder verwarrend en elk merk claimt uiteraard het beste crèmepje te bieden. Maar wie heeft er gelijk? 

Daarbij kwam ik er al snel achter dat veel beauty producten vol dierlijke ingrediënten zitten. Dat zorgt niet alleen voor een hoop onnodige dierenleed, maar het is ook niet altijd even goed voor je gezondheid en laat staan het milieu. Je moet alleen maar net weten waar je op moet letten, want laten we eerlijk zijn, duidelijk is het allemaal niet. 

Precies daarom heb ik bevegan.nl opgericht. Zodat je vanaf nu weet wat je smeert en een bewuste keuze kunt maken. 


Het is mijn missie om bewustwording te creëren over de keuze die je hebt als consument en de impact daarvan op het mens, die er milieu.

vegan food
gezonder-vlees-of-vegan-vegan sap groen-duurzaam-leven

Hoe het begon

Er was eens een jonge dame van 26 jaar die een typische vrouwendilemma onderging. Ze was eigenlijk best tevreden over hoe ze eruit zag, maar ja… het kon toch wel beter zei dat stemmetje. Herkenbaar? 

Die jonge dame ben ik. Uiteraard. Tijdens dit dilemma besloot ik wat beter op mijn voeding te gaan letten. Ik was niet dik, maar at niet bepaald gezond. Google was op dat moment mijn beste raadgever en vertelde mij dat een plantaardig voedingspatroon wél heel gezond is, want:   

  • je krijgt veel vitamines en mineralen binnen;
  • je eet meer groente en fruit;
  • je eet puurder (afhankelijk van je ‘type’ voedingspatroon) en krijgt daardoor minder suikers en zouten binnen;
  • je eet geen dierlijke producten die steeds vaker gelinkt worden aan diverse (welvaarts)ziektes. 

Dan heb ik uiteraard wel over een vegan dieet, of liever gezegd: voedingspatroon, waarbij pure ingrediënten, ‘whole food‘, centraal staan. 

Start experiment: plantaardig eten

Sounds good toch? Dat dacht ik dus ook! Dus ik startte het experiment: een maand lang plantaardig eten. Ik speurde het internet af en bladerde door vegan kookboeken op zoek naar vegan recepten uit. Elke week probeerde ik ten minste 3 nieuwe recepten. Want ja, je moet toch een beetje anders leren koken. Achteraf zul je zien dat het helemaal niet zo moeilijk is, maar in het beginnen kan het toch even zoeken zijn. Dus. Zo gezegd, zo gedaan. 

Het wow-effect!

De conclusie? Na een maand wilde ik niet meer terug, want ik voelde mij fitter en energieker dan ooit! Tijdens het wandelen mocht er zelfs wel een stapje bij; herken je dat gevoel? Ik voelde mij onoverwinnelijk! Zo goed en gezond had ik mij nog nooit gevoeld.

Stap 2: vegan leefstijl

Als snel dook ik het internet nog wat verder in. Plantaardig eten is een, een vegan leefstijl is twee, en toch even wat anders. Om zo’n leefstijl te kunnen realiseren, wilde ik weten waar die dierlijke ingrediënten dan zoal inzitten. Nou… IK SCHROK MIJ ROT! Je kunt beter zeggen: waar zit het niet in?! Zo ontdekte ik dus ook dat cosmetica bijna altijd dierlijke ingrediënten bevat. Dat smeer je op je gezicht en dat trekt in je huid en je hebt er gewoon geen weet van!

Als je geen dierlijke producten eet, dan is het toch gek dat je dierlijke ingrediënten wel op je gezicht smeert waar het vervolgens intrekt, en je het dus als het ware nog steeds binnenkrijgt? 

Criteria voor beste cosmetica en verzorgingsproducten

Ik was vastbesloten om fijne, diervriendelijke, alternatieven te gaan bieden, want die zijn er genoeg. Je moet alleen weten waar je moet zoeken. Tijdens deze speurtocht naar de beste vegan verzorgingsproducten kwamen er langzaam maar zeker steeds meer criteria bij. Want dat de producten vegan en dierproefvrij zijn is een. Tegelijkertijd mag het product natuurlijk niet minder effectief zijn. Daarbij komt dat ik geloof dat het beter is om te kiezen voor natuurlijke ingrediënten, aangezien je ze op je gezicht smeert en de ingrediënten in je huid trekken. Dus: het motto is: smeer zo natuurlijk mogelijk. Vermijdt bijvoorbeeld sulfaten en parabenen.  En vergeet ten slotte het milieu ook niet en ga voor zo duurzaam mogelijk. 

Klinkt dit alles teveel gevraagd? 

Je zou het bijna zeggen. Maar uiteraard heb ik mijn werk gedaan en presenteer ik in deze webshop enkel verzorgingsproducten die voldoen aan deze criteria. 

Veel shop plezier!