Missie

1. De consument bewust maken van de productkeuze en haar voetafdruk. 

De impact van onze productkeuzes op het milieu.

2. Verbeteren van de leefbaarheid op aarde. 

Hoe het gesteld staat met de aarde en wat we daar aan kunnen doen.

3. Meer welzijn voor de dieren.

De landbouwdieren hebben ook recht op een fijn en gezond leven, net als de mens.

Hoe BE VEGAN tot stand is gekomen

Hallo! Ik ben Monique en oprichtster van BE VEGAN shop en blog. Afgelopen jaar besloot ik dat het allemaal wel wat gezonder mocht. Ik ben mij toen gaan verdiepen in gezonde voeding. Maar wat is dat nou eigenlijk, gezonde voeding? Daar hebben veel mensen een andere kijk op. Na het doorspitten van verschillende artikelen en het bekijken van soms shockerende documentaires besloot ik het gewoon eens te gaan proberen: een maand lang veganistisch eten. Deels vanuit een gezondheidsovertuiging maar zeker ook omdat ik mij rot ben geschrokken hoe het daadwerkelijk gesteld staat met de vlees-, zuivel- en ei-industrie en de impact hiervan op dier en milieu. Ik kies daarom bewust voor de plantaardige oplossing omdat deze minder impact maakt op milieu, mens en dier en beter is voor de gezondheid. Het proberen werd een blijvertje.

 

Vegan Cosmetica & Gezondheid

Naast voeding kunnen er ook dierlijke ingrediënten zitten in producten zoals cosmetica. Als veganist vind ik het belangrijk dat ook deze producten vegan, dierproefvrij én natuurlijk zijn. Toch vond ik het lastig om snel een duidelijk overzicht te kunnen krijgen van dit plantaardige aanbod. En dat is nu precies wat ik doe met BE VEGAN. Ervoor zorgen dat jullie in een oogopslag hèt veganistische aanbod aan natuurlijke producten zien. Dat vind je in de BE VEGAN shop.

 

Alles over veganisme

Ook kun je terecht bij de BE VEGAN blog die gevuld is met artikelen over veganisme, vegan producten zoals cosmetica, dierproefvrij en alles wat daarbij komt kijken. Wil je meer weten over een specifiek onderwerp dat je nog niet terugvind. Laat het mij weten! En mogelijk zoek ik het voor je uit.

Monique Schoofs
0