Hi, wat leuk dat je er bent! 

Ik ben Monique, de eigenaar van BE VEGAN. Met BE VEGAN neem ik je mee naar een walhalla aan beauty essentials die ook nog eens 100% vegan én natuurlijk zijn. Ik kwam er namelijk achter dat er veel chemische en dierlijke ingrediënten zitten verwerkt in beauty producten. Deze ingrediënten zijn bovendien:

  • minder fijn voor je gezondheid;
  • niet best voor dier en milieu. 

Maar dan moet je dat wel maar net weten! Gelukkig worden we allemaal steeds bewuster van de producten die we consumeren en gebruiken en daar draag ik met BE VEGAN mijn steentje aan bij. Ik vertel je wat natuurlijke & vegan cosmetica anders en beter maakt en stel de beauty essentials tot je beschikking, zodat jij weet wat je smeert en een bewuste keuze kunt maken!  

monique be vegan

Het is mijn missie om bewustwording te creëren over de keuze die je hebt als consument en de impact daarvan op het mens, die er milieu.

vegan food
gezonder-vlees-of-vegan-vegan sap groen-duurzaam-leven

Hoe het begon

Er was eens een jonge dame van 26 jaar die een typische vrouwendilemma onderging. Ze was eigenlijk best tevreden over hoe ze eruit zag, maar ja.,. het kon toch wel beter zei dat stemmetje. Herkenbaar?  

 

Die jonge dame ben ik, uiteraard. Tijdens dit dilemma besloot ik wat beter op mijn voeding te gaan letten. Ik was niet dik, maar at niet bepaald gezond. Google was op dat moment mijn beste raadgever en vertelde mij dat een plantaardig voedingspatroon wél heel gezond is, want:   

  • je krijgt veel vitamines en mineralen binnen;
  • je eet meer groente en fruit;
  • je eet puurder (afhankelijk van je ‘type’ voedingspatroon) en krijgt daardoor minder suikers en zouten binnen;
  • je eet geen dierlijke producten die steeds vaker gelinkt worden aan diverse (welvaarts)ziektes. 

Dan heb ik uiteraard wel over een vegan dieet, of liever gezegd: voedingspatroon, waarbij pure ingrediënten, ‘whole food’, centraal staan. 

Start experiment: plantaardig eten

good toch? Dat dacht ik dus ook! Dus ik startte het experiment: een maand lang plantaardig eten. Ik speurde het internet af en bladerde door vegan kookboeken op zoek naar vegan recepten uit. Elke week probeerde ik ten minste 3 nieuwe recepten. Want ja, je moet toch een beetje anders leren koken. Achteraf zul je zien dat het helemaal niet zo moeilijk is, maar in het beginnen kan het toch even zoeken zijn. Dus. Zo gezegd, zo gedaan. 

Het wow-effect!

De conclusie? Na een maand wilde ik niet meer terug, want ik voelde mij fitter en energieker dan ooit! Tijdens het wandelen mocht er zelfs wel een stapje bij; herken je dat gevoel? Ik voelde mij onoverwinnelijk! Zo goed en gezond had ik mij nog nooit gevoeld.

Stap 2: vegan leefstijl

Als snel dook ik het internet nog wat verder in. Plantaardig eten is een, een vegan leefstijl is twee, en toch even wat anders. Om zo’n leefstijl te kunnen realiseren, wilde ik weten waar die dierlijke ingrediënten dan zoal inzitten. Nou… IK SCHROK MIJ ROT! Je kunt beter zeggen: waar zit het niet in?! Zo ontdekte ik dus ook dat cosmetica bijna altijd dierlijke ingrediënten bevat. Dat smeer je op je gezicht en dat trekt in je huid. En je hebt er gewoon geen weet van!

Als je geen dierlijke producten eet, dan is het toch gek dat je dierlijke ingrediënten wel op je gezicht smeert waar het vervolgens intrekt, en je het dus als het ware nog steeds binnenkrijgt? 

Ik vond dat gek. Bizar. Vastbesloten om fijne alternatieven te bieden, ging op zoek naar mooie vegan merken die ook natuurlijk zijn. En wat denk je? Die zijn er genoeg! De beste selectie heb ik gebundeld op deze site: BE VEGAN.

De producten zijn altijd: vegan, 100% natuurlijk, dierproefvrij

In veel gevallen zijn ze ook: biologisch, vrij van parabenen, sulfaten en andere chemische rommel