INFORMATIE & INSPIRATIE OVER (VEGAN) COSMETICA & LIFESTYLE

Monique Schoofs
Monique Schoofs

Auteur | Eigenaar BE VEGAN

Nieuwste artikelen:

De 8 grootste skincare fouten

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest

Lees je mijn blogs vaker dan heb je de uitspraak “weet wat je smeert” vermoedelijk al wel eens voorbij zien komen. Wat ook super cruciaal is: weten wat je moet laten. Om skincare fouten te voorkomen en je een boel uitpluiswerk en hoofdpijn te besparen, vind je hier de grootste skincare fouten op een rij.

1. Verkeerde smeer-volgorde

Al staat je badkamerkastje nog zo vol met de beste huidproducten, wanneer je in de verkeerde volgorde smeert, heeft het geen enkele zin. Onthoud dus goed dat je altijd begint met de dunste crème en steeds dikker gaat. Andersom is echt geldverspilling. 

2. Altijd dezelfde routine

Je kent het wel, in de winter voelt je huid veel droger aan dan in de zomer. Door de lachte luchtvochtigheid in de winter kan je huid anders aanvoelen. Maar dat is niet de enige oorzaak van verandering van je huid. Hormonen – niet mijn vrienden – kunnen er ook wat van. Houd jij stug vast aan dezelfde routine, dus ongeacht verandering van seizoen of hormonen, dan kan dat huidproblemen opleveren. Bekijk je huid dus eens goed als je voor de spiegel staat, en smeer zo nodig wat meer of minder. EN heb je last van een drogere huid dan normaal, voeg dan eens een olie toe aan je skincare routine. 

3. Stop met overmatig scrubben 

Een zachtere, gladdere huid krijg je niet als je teveel scrubt. Je beschadigt dan de natuurlijke huidbarrière, je huid verliest vocht en allerlei belangrijke processen in je huid gaan minder goed verlopen. Je huid kan er zelfs ouder, doffer en droger uit gaan zien. Die goeie bedoelingen hebben dus een averechts resultaat. 

4. Vermijd agressieve reinigers

Het is belangrijk dat je je huid reinigt, maar agressieve reinigers doen dat iets te goed. Ze maken niet allen je huid schoon, maar beschadigen het ook flink. Je huid wordt daardoor droger, doffer, geïrriteerd en je kunt er zelfs puistjes van krijgen. 

5. Verwijder je make-up

Niet iedereen verwijdert de make-up voor het slapen gaan. Reinig je je make-up en huid niet, dan vergroot je de kans op huidproblemen, zoals puistjes. 

6. Te veel van het goede

Een overdosis is nooit goed. Dus overdrijf niet en smeer niet te veel tegelijk. Kies liever voor mildere gezichtsverzorging. Hiermee kun je gerust ‘s ochtends en ‘s middags smeren. 

7. Niet teveel in de zon

90% van de huidveroudering ontstaat door de zon! Het is dus beter om niet teveel in de zon te zijn, en als je wel zonnestralen opvangt, je huid dan te beschermen met zonnebrandcrème. Een bezoekje aan de zonnebank wordt om dezelfde reden afgeraden.

8. Doe eens niet zo ongeduldig

Ga je een nieuw product testen, geef het dan wat tijd. Goede resultaten soms pas zichtbaar na twee manden. Het kan zelfs zo zijn dat je huid eerst een tijdje onrustiger wordt, voordat het beter wordt. Dus, blijf positief en gun je huid wat tijd. 

Ben je op zoek naar fijne huidverzorgingsproducten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS e-book

>> dierlijke ingrediënten verstopt in cosmetica

Laat je mailadres achter en ontvang het gratis e-book direct in je mailbox!