Criteria verzorgingsproducten

Zorg goed voor jezelf

We vinden het allemaal (steeds) belangrijk(er) dat we goed voor ons lichaam zorgen. Dan hebben we het over gezonde voeding en voldoende beweging en ontspanning. Een stap die we echter vaak overslaan is onze huid. En dat terwijl onze huid ons grootste orgaan is en, net zoals het eten dat we in onze mond stoppen, komen veel stoffen via onze huid in ons lichaam terecht – via onze bloedbaan. Kortom, wat onze huid aantast of wat je er (onnodig) opsmeert, gaat dus óók over je gezondheid – net zoals eten en drinken. Wat gezond is voor je lichaam en huid is daarom een belangrijke basis van de criteria vegan verzorgingsproducten die je shopt bij BE VEGAN. 

Hoe weet je wat goed is voor je huid en dus je gezondheid?

Tegelijkertijd heb je waarschijnlijk nog veel vraagtekens als het gaat om je huidverzorging. Weet je überhaupt welk huidtype je hebt? En welke producten daar goed bij passen? En welke júist niet? De cosmeticabranche overspoelt je met claims over wat wel of niet geschikt is voor je huid. Maar wat hiervan is waar? En wat zijn slechts goedwerkende marketingtrucjes die vervolgens niets toevoegen voor je huid?

Kortom, wat heeft je huid nu echt nodig en hoe kan dat op een zo’n natuurlijk, diervriendelijke en duurzame manier?

Criteria verzorgingsproducten bevegan.nl

Goed voor je huid en dus je gezondheid

Geen poespas, maar duidelijke taal over wat je huid echt nodig heeft en wat goed is voor je huid. Weg met alle overbodige luxe en marketingtrucjes.

Zoveel mogelijk natuurlijke ingredienten

Omdat de ingrediënten die je op je huid smeert, ook in je lichaam terecht kunnen komen, zijn wij ervan overtuigd dat het beter is om natuurlijke ingrediënten te smeren in plaats van chemische of synthetische producten.

Diervriendelijk; vegan en dierproefvrij

Het voelt gewoon niet goed om iets op je gezicht te smeren waar diverse dieren voor hebben moeten lijden. Dat is niet nodig en dus vermijdbaar.

Zo duurzaam mogelijk

Omdat de ingrediënten die je op je huid smeert, ook in je lichaam terecht kunnen komen, geloof ik dat het beter is om natuurlijke ingrediënten te smeren in plaats van chemische of synthetische producten. Uiteraard staat de effectiviteit van het product voorop.

Over Monique, de oprichtster van bevegan.nl

Ik heb deze webshop opgericht omdat ik zelf niet wist waar ik vegan, natuurlijke en duurzame verzorgingsproducten kon kopen. De ingrediëntenlijsten zijn bijzonder verwarrend en elk merk claimt uiteraard het beste crèmepje te hebben. Maar wie heeft er gelijk? 

Daarbij kwam ik er al snel achter dat veel beauty producten vol dierlijke ingrediënten zitten. Dat zorgt niet alleen voor een hoop onnodige dierenleed, maar het is ook niet altijd even goed voor je gezondheid en laat staan het milieu. Je moet alleen maar net weten waar je op moet letten, want laten we eerlijk zijn, duidelijk is het allemaal niet. 

Precies daarom heb ik bevegan.nl opgericht. Zodat je vanaf nu weet wat je smeert en een bewuste keuze kunt maken.

 

criteria-vegan-verzorgingsproducten

Van plantaardig eten naar vegan verzorgingsproducten

Ik ben niet altijd vegan geweest en ben ook niet begonnen met (meer) plantaardig eten voor de dieren. Nee, ik onderging een typisch vrouwendilemma. Ik was best tevreden over hoe ik eruit zag, maar ja, het kon wel wat gezonder als ik heel eerlijk was. Google was op dat moment mijn beste raadgever en vertelde mij dat een plantaardig voedingspatroon wél heel gezond is, want:   

  • je krijgt veel vitamines en mineralen binnen;
  • je eet meer groente en fruit;
  • je eet puurder (afhankelijk van je ‘type’ voedingspatroon) en krijgt daardoor minder suikers en zouten binnen;
  • je eet geen dierlijke producten die steeds vaker gelinkt worden aan diverse (welvaarts)ziektes. 

Dan heb ik uiteraard wel over een vegan dieet, of liever gezegd: voedingspatroon, waarbij pure ingrediënten, ‘whole food‘, centraal staan. 

Start experiment: plantaardig eten

Sounds good toch? Dat dacht ik dus ook! Dus ik startte het experiment: een maand lang plantaardig eten. Ik speurde het internet af en bladerde door vegan kookboeken op zoek naar vegan recepten uit. Elke week probeerde ik ten minste 3 nieuwe recepten. Want ja, je moet toch een beetje anders leren koken. Achteraf zul je zien dat het helemaal niet zo moeilijk is, maar in het beginnen kan het toch even zoeken zijn. Dus. Zo gezegd, zo gedaan. 

Het wow-effect!

De conclusie? Na een maand wilde ik niet meer terug, want ik voelde mij fitter en energieker dan ooit! Tijdens het wandelen mocht er zelfs wel een stapje bij; herken je dat gevoel? Ik voelde mij onoverwinnelijk! Zo goed en gezond had ik mij nog nooit gevoeld.

Stap 2: vegan verzorgingsproducten

Als snel dook ik het internet nog wat verder in. Plantaardig eten is een, een vegan leefstijl is twee, en toch even wat anders. Om zo’n leefstijl te kunnen realiseren, wilde ik weten waar die dierlijke ingrediënten dan zoal inzitten. Nou… IK SCHROK MIJ ROT! Je kunt beter zeggen: waar zit het niet in?! Zo ontdekte ik dus ook dat cosmetica bijna altijd dierlijke ingrediënten bevat. Dat smeer je op je gezicht en dat trekt in je huid en je hebt er gewoon geen weet van!

Aanbod beste cosmetica en verzorgingsproducten

Ik was vastbesloten om fijne, diervriendelijke, alternatieven te gaan bieden, want die zijn er genoeg. Je moet alleen weten waar je moet zoeken. Tijdens deze speurtocht naar de beste vegan verzorgingsproducten kwamen er langzaam maar zeker steeds meer criteria bij. Want dat de producten vegan en dierproefvrij zijn is een. Tegelijkertijd mag het product natuurlijk niet minder effectief zijn. Daarbij komt dat ik geloof dat het beter is om te kiezen voor natuurlijke ingrediënten, aangezien je ze op je gezicht smeert en de ingrediënten in je huid trekken. Dus: het motto is: smeer zo natuurlijk mogelijk. Vermijd bijvoorbeeld sulfaten en parabenen.  En vergeet ten slotte het milieu ook niet en ga voor zo duurzaam mogelijk. 

Klinkt dit alles teveel gevraagd? 

 

Je zou het bijna zeggen. Maar uiteraard heb ik mijn werk gedaan en presenteer ik in deze webshop enkel verzorgingsproducten die voldoen aan deze criteria. 

Veel shop plezier!