INFORMATIE & INSPIRATIE OVER (VEGAN) COSMETICA & LIFESTYLE

Monique Schoofs
Monique Schoofs

Auteur | Eigenaar BE VEGAN

Nieuwste artikelen:

19 dierlijke ingrediënten in cosmetica

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest

Helaas zitten er vandaag de dag nog vaak dierlijke ingrediënten in cosmetica. Maar let’s be real… als je ervoor kiest om geen dode dieren te eten, dan wil je ze toch ook niet op je gezicht smeren?! Het blijkt vooralsnog vrij lastig te zijn om uit te vogelen welke merken of producten dierlijke ingrediënten bevatten. Dat heb ook ik aan de lijve ondervonden. Zelfs wanneer er wordt gezegd dat een product 100% natuurlijk is, wil dat niet altijd zeggen dat er geen dierlijke ingrediënten inzitten. Om het nog maar wat lastiger te maken. Dus, over welke dierlijke ingrediënten hebben we het, als we het hebben over niet-vegan make-up en verzorgingsproducten? Ik zette het voor je op een rij!

 

De 19 meest voorkomende dierlijke ingrediënten in reguliere cosmetica

In onderstaand tabel vind je een overzicht van de dierlijke ingrediënten die je aan kunt treffen in cosmetica. Wanneer het om een e-nummer gaat, staat dit erbij vermeld.

 

Dierlijke cosmetica ingrediënten en hun functie

Dan rest natuurlijk de vraag, waarom worden deze ingrediënten toegevoegd? Simpelweg omdat het vaak goedkope ingrediënten zijn en vaak makkelijk te bewerken. Bovendien hebben de meeste consumenten geen idee wat er nu eigenlijk op de ingrediëntenlijst wordt vermeld. Of wat het betekend. En dat is ook niet gek, want zo duidelijk is het niet altijd. Je moet maar net weten wat dat e-nummertje of die omschrijving betekent.

 

 

 

 

 

 

 

Kies jij voor diervriendelijke cosmetica (vanaf nu)?

Dan ben je hier aan het juiste adres! In onze shop vind je een fijne selectie aan vegan, natuurlijke en zo duurzaam mogelijke verzorgingsproducten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GRATIS e-book

>> dierlijke ingrediënten verstopt in cosmetica

Laat je mailadres achter en ontvang het gratis e-book direct in je mailbox!